TeXShop

Dokumentacioni i LaTeX


Tex eshte nje program radhitjeje i krijuar nga Donald Knuth, i perdorur gjeresisht ne matematik, shkenca kompiuterike, fizike, ekonimie dhe fusha te tjera. Per historine e zhvillimit te Tex, shikoni Cfare eshte Tex. Konsultohuni me antaret e grupit Tex per me teper informacion.

Per te perdorur TeXShop, you duhet te mesoni TeX ose LaTeX. Ju rekomandojme librat e meposhtem. I pari, nga autori i LaTeX eshte i shkurter ndersa tre te tjeret jane te detajuar dhe shume komprehensive.

LaTeX, Nje dokument sistemi pergatitor (Edicioni i Dyte) nga Leslie Lamport, Addison-Wesley
Me shume matematike ne LaTeX (Edicioni i Katert) nga George Gratzer, Springer
Guida e LaTeX, Teknika dhe Vegla per Radhitje Kompiuterike (Edicioni i Katert) nga Helmut Kopka dhe Patrick W. Daly, Addison-Wesley
Shoqeruesi i LaTeX  (Edicioni i Dyte) nga Michel Goossens, Frank Mittelbach, Johannes Braams, David Carlisle, and Chris Rowley, Addison-Wesley.

Nje numer guidash falas per LaTeX jane ne dispozicion. Dy me te rendesishmet jane:

Prezantimi Jo Shume i Shkurter i LaTeX2e nga Tobias Oetiker
Tutoriale LaTeX nga Andy Roberts.

Will Robertson ka shkruar skedat e shkurtra te LaTeX duke treguar si te performosh detyra te ndryshme. Keto shembuj mund te mjaftojne per shume fillestar te TeX.